Newsfeed

Haegeum, piri og geomungo!

Musikk som kommer fra Sør Korea har jeg ikke vært borte i før postrock/psykedelisk/eksperimentell bandet Jambinai plutselig seilte inn i min musikalske havn. For svært kort tid siden slapp trioen skiva «A Heritage» via labelen Bella Union, og skiva har åtte spor. Jeg har aldri hørt musikk som likner særlig på den Jambinai kommer opp med, og følgelig er det ny musikalsk mark som dyrkes! Det er egentlig godt gjort i en tid hvor det florerer med musikk, og det er ytterst få musikere som klarer å komme opp med noe som er nesten helt egenartet!

Jambinai har steget opp fra den musikalske underskogen av ukjente asiatiske band, og er nå i førersetet hva gjelder å være sin generasjon mest innovative band. Musikken har et fundament av tradisjonell musikk basert på eldgamle sørkoreanske klassiske instrumenter som haegeum, piri og geomungo. Så tilsettes moderne instrumenter og effekter og det hele blandes sammen med kløkt og omtanke. Resultatet er at det blir en eksplosiv og svært dynamisk hybrid musikk som er uhyre fascinerende og som gir lytteren mye valuta for pengene! Et lite hav av velfungerende ideer bringes til torgs og en grenseoverskridende musikk strømmer mot lytteren!

«Likner den norske fela!»

Trioen møttes i 2009 ved Sør Korea sitt prestisjetunge universitet Korea National University Of Arts. Det ble rimelig fort konsesus om at de alle hadde et brennende ønske om å presentere Sør Koreansk kultur på en ny, livlig og spennende måte. Året etter kom de med en tre spors EP som ble møtt med nesten utelukkende positiv omtale både innenlands og i utlandet. Året etter kom debutskiva «Différance» via den lokale labelen GMC Records. På tross av å være nokså ulik de øvrige bandene ble Jambinai vel mottatt av fansen til GMC. For øvrig så spiller Lee i Jambinai i bandet 49 Morphines som er i stallen til GMC. Det tidligere omtalte instrumentet haegeum er for de spesielt interesserte et Sør Koreansk instrument som har en del til felles med den norske fela!

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*