Newsfeed

Skive nummer 11 i kronologien

«Atoma» er navnet på Dark Tranquillity sitt opus nummer 11, og slippdatoen er satt til 4 november. Skiva slippes via Century Media Records.Den labelen kan trygt kalles en meget stor label, og har sitt hovedkvarter i USA og Brasil. CMR spesialiserer seg innen power metal, dødsmetall og sortmetall, samt noen undersjangere. De mest kjente bandene de betjener er Nevermore, Blind Guardian, Cryptopsy, Iced Earth, Cro-Mags, Lacuna Coil og Shadows Fall. Sammen med Nuclear Blast utgjør CMR de to største labelene innen melodisk metall.

For å promotere «Atoma» vil Dark Tranqillity dra på en omfattende konsertturne i nordamerika i november. Med seg vil de ha bandene Swallow The Sun, Enforcer og Starkill som såkalte «support acts». Når vi så bikker over i 2017 skal svenskene på en omfattende Europaturne. Innspillingen av «Atoma» er i skrivende stund mer enn halvveis, og det meldes om et verk som er variert og utfordrende. Skiva spilles inn i Gøteborg i Rogue Music studio som eies av Martin Brändström som spiller keyboards i Dark Tranquillity. Også coverkunsten er det bandet sine egne som står for, og nok en gang er det gitaristen Niklas Sundin som gjør en utmerket jobb. Til mixingen er det derimot hentet eksterne hjelp i form av David Castillo som blant annet har jobbet med Katatonia, Opeth og Candlemass.

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

Twitter

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*