Newsfeed

Survive flørter med mørk mystikk

Etter å ha regelrett slukt Netflix sin Stranger Things, en serie hovedsakelig rettet mot et mer ungdommelig publikum med inspirasjon fra åttitallets spielbergske familiefilmer, som India Jones, E.T., og Goonies, iblandet John Carpenters filmografi og Sam Raimi sin Evil Dead, så har seriens komponister laget et godt musikalsk bakteppe som ikke bare har et godt hørlig åttitallssound, men er også med på å løfte opp seriens mystiske og mørke verden.

Jeg syntes først tittelmelodien hørtes ut som en fusjon mellom X-Files og Twin Peaks, med en god porsjon av David Bowies korte åpningslåt til Lost Highway. Hvis man tar den miksen, og setter inn i et mørkere Tangerine Dreamsk univers, så kan kanskje lydbildet forstås bedre. Musikken deres er blitt kalt både witch house, space ambient, darksynth og synthwave.

Bandet bak heter Survive, og i likhet med Tangerine Dream, som gjorde flere filmsoundtrack, er det ikke første gang de setter stemplet sitt på den visuelle kunstformen, siden de hadde et lydspor på soundtracket til filmen The Guest i 2014. Utover sitt filmatiske uttrykk har de flere mixtapes på samvittigheten, og en selvtitulert debut som kom i 2012, men etter Stranger Things, har kvartetten nå signert med et plateselskap som har flere kjente metalnavn knyttet til seg, Relapse Records, og de kommer med sitt nye album, «RR7349», nå i september.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*