Newsfeed

«So Long Marianne».

I min grønne ungdom for ca. 100 år siden så spilte kameratgjengen ofte musikk av Leonard Cohen. Da var det spesielt en låt som gjorde inntrykk, «So Long Marianne». Jeg ante lite den gang at Marianne faktisk var en norsk dame! Leonard Cohen var og er en notorisk skjørtejeger, men det er hevet over at Marianne Ihlen var hans kanskje største kjærlighet? Marianne Ihlen døde forøvrig i dag 81 gammel. Hun giftet seg i 1957 med forfatteren og ungdomskjæresten Axel Jensen. Det forholdet havarerte rimelig kjapt, og Marianne Ihlen kom inn i kunstnermiljøet Hydra som holdt til på øya Hydra.

Her traff hun Leonard Cohen, og de levde sammen store deler av 60 tallet. Cohen skrev diktboken «Flowers For Hitler» i 1964, og den boken var dedisert til Marianne Ihlen. Cohen viste seg å være en flott fyr, og på mange måter var det han en som ga Ihlen en opptur og som ga henne styrke videre i livet. På sitt nettsted Cohencentric omtaler Cohen Ihlen, og vil på et senere tidspunkt komme tilbake med en hyllest til henne.

Om Ulf Backstrøm (6730 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Til «The Other Side»! | Permafrost.today

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*