Newsfeed

Vinkonspirasjon!

Det er Patric Ullaeus fra Revolver Film Company som har produsert den nye videoen «Distance» til den svenske progmetall kvintetten Evergrey. Ullaeus har tidligere samarbeidet med storheter som Dimmu Borgir, Lacuna Coil, In Flames, Sonic Syndicate og Kamelot pluss mange flere. «Distance» er å finne på den nye skiva som kommer 9 september og som heter «The Storm Within». Skiva er nummer 10 i kronologien og Evergrey er faktisk inne i sitt 21 leveår. «The Storm Within» slippes via den Hamburgerbaserte labelen AFM RecordsPatric Ullaeus er for øvrig hyret inn for å understøtte at «The Storm Within» blir Evergrey sin mest filmaktig skive til nå! Foruten nevnte «Distance» så kommer det ytterlig to videoer som Ullaeus har ansvaret for på skiva.

Den nye skiva til Evergrey inneholder de tradisjonelle og kjente og kjære elementene som bandet er berømte for. Det mørke og melankolske er tilstedeværende som aldri før, men denne gang er det en mer tilgjengelig og direkte musikk ifølge presseskrivet. Det er også et revitalisert band som er sultne og spillesugne selv etter så lang tid i bransjen ifølge samme skriv. Låten «My Alied Ocean» sier bandet selv er en av deres mest aggressive låter til nå! Fansen vil sannsynligvis falle for «Passing Through», og tittellåten regner Evergrey som en perfekt avslutning på skiva i samme tradisjon og slik som Devin Townsend og Rush gjør det. På «In Orbit» er det hentet inn vokalhjelp i form av Nighwish sin dyktige vokalist Floor Jansen, og det hever låten ytterlige.

 «Love album»

«The Storm Within» er baser på et konsept lyrisk sett. Et konsept som alle kan kjenne seg igjen i, å ha noen kjær for så å miste de, og så klare å komme seg videre. Lyrikken handler om en søken etter identitet, og det å føle at livet er fullverdig selv når det føles som «noe dritt». Låtskriver og leder av Evergrey Tom Englund går faktisk så langt som å si at skiva er bandet sitt første «love album»! Som alltid så er lyrikken basert på hva Eklund selv har opplevd og erfart, og her er det hele satt inn i en interstellar kontekst!

«Hemmelige våpen»

Eklund har også erfart at et glass vin kan få musikalske konsekvenser! Floor Jansen er venn med musikerne i Evergrey, og over et glass vin sammen med kona (Carina) til Eklund avtalte eller «konspirerte» de to kvinnene og resultatet ble til at Floor Jansen synger på «In Orbit». Carina Englund har for øvrig vært Evergrey sitt «hemmelige våpen» siden bandet startet. På den nye skiva synger hun på «The Paradox On The Flame».

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*