Newsfeed

Unge og ambisiøse!

De fleste har nok hørt om Beverly Hills i Los Angeles? Mindre kjent er det nok at det er den i USA målestokk relativt lille byen Beverly i Massachusetts som er opphavet til Beverly Hills. Fra Beverly i Massachusetts kommer kvintetten I Was Awake som er et av de mange nye bandene som popper frem i USA. Som alle andre ambisiøs ensembler forsøker de å skille seg ut i mengden og lage spennende og  original kvalitets musikk. De blander prog, metall og alternativ rock og har en rimelig provoserende lyrikk, og er kjent for energiske konserter. Så langt har de gitt ut to EP-er «I Was Awake» i 2012, og «Revenants» året etter. Det er en nokså kvalifisert gjetning at de i nåtid er temmelig fornøyd med at deres første CD «Facade» nylig ble sluppet?!

Inspirasjonskildene til amerikanerne er mange og ganske så kjente band som Porcupine Tree, A Perfect Circle, Alice in Chains, Pink Floyd, Coheed And Cambria, Tool, Faith No More, Thrice, Deftones, Circa Survive, Radiohead. Når så musikerne I I Was Awake lister opp band de liker er det bare ukejnte band for meg, og sannsynligvis er det lokale/regionale band det er snakk om? Autumn Above, Froggy & The Friendship, Caspian, O’Brother, Await Rescue, The Rupert Selection, Cocaine Tongue, Protean Collective, The Static Dynamic

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*