Newsfeed

Høy bohemfaktor!

Københavnerne i Måneskjold kaller sitt musikalske brygg for Psykedelisk Rumpunk, og det er heftige saker de varter opp med! En annen beskrivelse av musikken er, “psychedelic space punk, sung in our native tongue. Bleak retro-scifi rituals, fuzzbox doomsday lamentations and primordial howls from the forest”. Bandet er nå aktuell med sin andre skive «Kometen Kommer», og det er bare 17 måneder etter debuten, «Hun Bor I Jernpyramiden». Hadde jeg ikke vist bedre så kunne jeg utmerket vel trodd at danskene var en overlevning fra hippietiden! Det virker som bandet har rimelig høy bohemfaktor, men også til dels høye på seg selv, full av fandenivoldskhet og humor. Kunstnernavnene er Filosofen på gitar og vokal, mens Smeden trakterer bass og trommer tar Marx seg av. Skoven står for gitarer og vokal og Fjorden leverer på gitarer og space. Musikalske påvirkningskilder oppgis til Hawkwind, Black Sabbath, Spids Nøgenhat, Gnod, La Ira de Dios, White Hills, MC5, Stooges, Farflung og Uran.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (6696 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*