Newsfeed

Digitalt eksil!

For en ti års tid siden begynte så smått brødrene Luke Chase (gitarer og bass) og Gabe Chase (trommer og perkusjon) å skrive låter sammen. Tilfeldigheter gjorde sitt til at det var først i år debuten «Dissolving Reality» til bandet deres Digital Exile kom. På den skiva spilte Kristian Otten på keyboards, synther og sitar og Jonny Hopwood tar seg av det vokale. Innen kvartetten var det vidt forskjellige musikkstiler og influenser så det var mange inntrykk å fordøye og samordne. Likevel er det band som Karnivool, Tool, Dream Theater og Porcupine Tree som bandets talsperson, Luke Chase trekker frem som de viktigste inspirasjonskildene. Chase sier at, «bandnavnet Digital Exile ble valgt fordi vi lever i en tid hvor ideer/filosofier som konseptalbum langsomt forsvinner bort». Chase fastslår at, «nå kjøpes det oftest enkeltlåter for 99 cent i stedet for et helt album». Chase sier videre, «hvorvidt det er til det bedre eller ei med den digitale hverdag kan diskuteres, men det er et faktum at ikke så mange tar seg tid til å lytte til et helt album lengre».

«Vi har som band tatt et valg om at vi verdsetter album fremfor en enkelt låt, og således er vi på sett og vis i eksil i den digitale tidsalder», sier Chase. «Når vi var helt i begynnelsen av tenårene begynte vi å lytte til Dream Theater, og ble etter hvert introdusert til den progressive sfære» sier Chase. «Deretter ble det å lytte til Symphony X, Muse, Karnivool, og Porcupine Tree. Jeg har skrevet låter så lenge jeg har spilt gitar, men en låt har forandret min innstilling til låtsnekring for alltid!». «Home» fra skiva «Scenes From A Memory» av Dream Theater. «Vi vil aldri bli et band med slik virtuositet som Dream Theater, men jeg har lært at progressiv musikk er om å være kreativ mer enn ren teknikk», sier Chase

Digital Exile som band derfor liker å meske seg med odde taktarter, stemninger, instrumentering og ikke minst dynamikk. Musikerne i bandet har stor sans for band som går fra en pianoballade til headbanging prog på en måte som føles naturlig og gjerne med lekre overganger.  Chase synes det også er noe lekkert med hvordan en ide til en låt utvikler seg til det en fiks ferdig og virkelig god låt. Som oftest lager Chase røffe demoer i sitt hjemmestudio, og så er det en idedugnad i god demokratisk ånd blant musikerne til låten er klar. Digital Exile skriver om det som opptar de, og som personlig kristne er det forståelig og helt naturlig at dette emnet til tider er på agendaen. Selve tittelsporet på debutskiva er derimot lyrisk sett om å fornye oss og tenke ut av boksen. Chase oppdaget at han litt for ofte resirkulerte seg selv når han laget musikk, og den erkjennelsen førte til at det kreative aspekt fikk et stort løft, og at tittellåten ble til.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*