Newsfeed

«Hardwired … til besvær…

Med åtte år siden forrige skive «Death Magnetica» vil jeg tro at Metallica fansen er sulteforet på ny skive? Ny skive blir det, og den som kommer er amerikanernes tiende og slippes 18 november. Tittelen indikerer at det lyrisk sett er en rød tråd da skiva er døpt «Hardwired … To Self-Destruct»! Musikerne i Metallica sier at de vet at det har tatt lang tid å komme opp med den nye skiva, men nå er det altså ventetiden snart over!

Metallica er et av tidenes mest kommersielle sett suksessfulle band og har solgt svimlende 110 millioner album gjennom en karriere på snart 35 år. San Francisco kvartetten ble etablert 28 oktober 1981. Stifterne var James Hetfield, Lars Ulrich, Robert Trujillo og Kirk Hammett, og nesten utrolig nok er det de samme fire som i dag utgjør Metallica. Mange regner amerikanerne som verdens største heavy metal band, mens andre regner de som et thrash metal band, og andre som et prog relatert band, hardrock band , speed metal band.  Velg selv fra menyen! Uansett så har kvartetten nedkommet med såkalt hitlåter som «Enter Sandman», «Sad But True», «The Unforgiven» og monsterhiten «Nothing Else Matters» og av den årsak blir bandet ofte nevnt som blant de viktigste artistene gjennom musikkhistorien.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6696 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*