Newsfeed

27 års stillhet brytes.

For de som ønsker musikk med særpreg og egenart så er kanskje det franske bandet Anaïd et smart valg? Anaïd ble etablert midt på 80 tallet og debutskiva kom i 1986, og oppfølgeren tre år etter. Så ble det rimelig stille på platefronten i 27 år, men i år kom nylig deres tredje skive «Livertad». Den franske kvartetten spiller musikk som hører hjemme innen Zuehl segmentet. Zeuhl er en sub sjanger av prog og det mest kjente Zeuhlbandet er nok franske Magma. De som måtte ønske ytterlig info om Zeuhl kan gjøre det her.

Anaïd er nok et av de mindre kjente bandene innen zeuhl, men det betyr ikke at de ikke lager spennende musikk! Musikken til franskmennene har ofte blitt sammenliknet med storheter som Zao og Cos. I tillegg så har Anaïd mye liket med det engelske Canterburybandet National Health p.g.a. de to bandene sin felles forkjærlighet for tematisk kompleksitet, rytmeskift og øvrige musikalske stunts. Det kan også spores visse fellestrekk med engelske Gong, og det stammer fra bruken av vibrafon og tonale harmonier og melodier.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*