Newsfeed

Meditasjon, yoga, mindfullness og filosofi.

Bandet Source er fra Boulder i Colorado, og kan ikke beskyldes for å være kreative hva gjelder bandnavn! Det kan jeg leve med om musikken er spennende og fascinerende, og som de fleste ambisiøse musikere vil selvsagt også denne trioen lage unik og særegen musikk. Virkemidlene til amerikaneren er å tilsette deres progmetall med noen saftige doser av kompleksitet og i bøtter og spann med rasende riff! Dette bringer trioen ut til folket ved en heftig konsertvirksomhet, og nylig har Source avsluttet en omfattende USA turne sammen med bandet Trapt. Planen videre er at de nå på nytt skal ut å gi konserter, og denne gang for å understøtte debutskiva. Source ble til for tre år siden ved at herrene Ben Gleason, Dan Crisafulli, og Georges Octobous fant konsensus ved felles musikkinteresser og felles åndelig verdier. Verdier som omhandlet meditasjon, yoga, mindfullness, filosofi og såkalte «flytetanker». Musikken til Source er ment å være essens av alt dette felles tankegodset, og et uttrykk for følelsene basert på musikernes opplevelser og erfaringer.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside
Twitter

Om Ulf Backstrøm (6824 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*