Newsfeed

Samfunnsbevisst band!

«The Era Of Precarity» er navnevalget det finske bandet Re-Armed har tatt på sitt siste album som slippes siste dag I September. Skiva slippes via den finske labelen Saarni Recrds, og den stilige fysiske utgivelsen er laget av økologisk materiale. Det vitner om et ensemble som er samfunnsbevist, og når så også kvintetten gir 50 cent pr. solgte skive til Karma Ry som er en organisasjon som støtter vanskligstilte i bandet hjemby. Da kan vi snakke om band som virkelig står har et brennende engasjement og er reflekterte. Selve lyrikken på den nye skiva er også reflektert, og det er et konsept om en dystopisk verden som ingen av oss ville ønske å være en del av. Skiva tar for seg dekadente elementer i vårt samfunn og utfordrer lytterne til å reflektere over hvilken verden de ønsker å være en del av i nåtid og ikke minst fremtiden!

Musikerne i Re-Armed har blant annet følgende tanker, «All the major conflicts of the 21st century are still solved with warfare and the interesting question is ‘Do we really want to leave this perishing world as a legacy to our descendants? Therefore the message is current and very serious. While you’re listening to the record we recommend you to leave larping clothes, drinking horns and mythological characters into the depths of your imagination. The world is here and right now».

«Death/thrash metal with dash of grind and groovy rhythms!»

Re-Armed ble til ett år inn i dette årtusen er således i ferd med å bli et veteranband, og stilistisk så hevder de å spille «Death/thrash metal with dash of grind and groovy rhythms!» I tillegg så er ikke bandet redd for å trekke inn elementer de måtte føle for der og da. På den nye skiva forefinnes elementer av rask og brutal sortmetall, stoner rock og til og med klassisk heavy metal! Kvintetten er fra den lille sørfinske byen Kerava, og opprinnelig var målet å spille musikk minst i nabolaget til «Gothenburg metal». Med tiden har selvsagt finnene utviklet seg og modnet, og flere av skivene deres er blitt vel mottatt. Årets skive er bandet sin tredje offisielle, men finnene har rikelig med demoer og annet de har produsert. Re-Armed har alltid vært et konsertband og har delt scene med diverse kolleger som Arch Enemy, Keep of Kalessin, Amorphis, Eternal Tears of Sorrow, Diablo, Nicole, Kalmah, Profane Omen, Gloomy Grim, Rytmihäiriö, Pagan Rites, Catamenia, Battlelore, Total Devastation og Agathodaimon osv.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside
Twitter

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*