Newsfeed

Hyllest til «beistet»!

Den russiske labelen Stygian Crypt er på beddingen til å utgi ei såkalt tribute skive til den svenske bandet Therion. Skiva er døpt «Therion Tribute album» og herligheten vil bestå av 2 CD-er. 1 skive er viet coverversjoner ved forskjellige band og hvor låtene kun stammer fra samleskiver. Den andre CD-en vil bestå av nye coverlåter av Therion sin musikk. Selvsagt vil det også være mulig å kjøpe «limited versions» av skivene! Therion sin maestro Christofer Johnsson synes dette er en «really cool» måte å bli hedret på! Han tillegger samtidig at det å være fundamentet for et tribute album mer enn indikerer at musikerne i Therion er i ferd med å bli eldre. Skiva er foreløpig ikke helt ferdig planlagt og det er mulig å bidra til hyllesten enda. De som måtte ha en tålig velklingende innspilling av en coverlåt allerede, eller de som ønsker å lage en cover versjon spesielt for behørig omtalte skiver, må bare ta kontakt med Stygian Crypt på mail. 

Stygian Crypt og Therion er mer enn rimelig stolt over denne kavalkaden av band og låter som foreløpig er klare for Therion Tribute album,

An Arrow From The Sun – Ghost Warfare
Asgard – Antyra
Baal Reginon – Revolting Masses
Genocidal Raids – Remains
Invocation Of Naamah – Day 40
Kali Yuga Part I – Dark Letter
Ljusalvheim – Whirlwind Storm
Pandemonic Outbreak – Theosophy
Perennial Sophia – Ivanubis Hollanda
Raven Of Dispersion – Ivanubis Hollanda
Schwarzalbenheim – Theudho
Seven Secrets Of The Sphynx – The No. Q
To Mega Therion – Imperial Age
The Blood Of Kingu – Elimi
The Riders Of Theli –  Numenor
The Wand Of Abaris – Mare Infinitum
The Wings Of The Hydra – Frozen Ocean
Trul – Lords Of Aesir
Wisdom And The Cage – Majesty Of Revival

Therion konseptet startet opp i 1987 initiert av tidligere nevnte Christofer Johnsson og het først Blitzkrieg det første året, før det en kort periode ble navneskifte til Megatherion. Deretter kom dagens navn Therion, som er inspirert av Celtic Frost sitt album «To Mega Therion» fra 1985. Navnet Therion stammer fra det greske θηρίον som betyr beist, som «dyret» i Johannes Åpenbaring. I begynnelsen av karriere var Stockholmsbandet et dødsmetall, men med tiden så ble det konvertert til symfonisk metall. Gjerne en symfonisk metall hvor det ikke akkurat går på sparebluss, og det hankes ofte inn utallige gjesteartister på både konserter og album. Pr. dato er Therion en sekstett i utgangspunkt, men det samarbeides tett med Linnea Vikstrom og Chiara Malvestiti, så på mange måter er det egentlig snakk om en oktett!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside
Twitter

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*