Newsfeed

Kvantesprang!

Bandet Shokran er opprinnelig fra byen Yeisk som ligger ved Svartehavet og nordøst for sistnevnte. Med årene har det åpenbart vært behov for å emigrere til hovedstaden Moskva. Kvartetten sin Facebookside forteller at de spiller såkalt groove progmetal, mens andre plasser klasker til med at Shokran spiller oriental progressive metalcore/djent. Det som er sikkert er at bandet for vel en måned slapp sin andre skive «Exodus», og at det tok lang tid å ferdigstille den skiva. Ifølge mange kritikere så har det vært vel anvendt tid, og «Exodus» har blitt ei skive som roses og hvor ord som høykvalitet og mesterverk florer. Siden debuten «Supreme Truth» har russerne tatt kvantesprang, og virkelig utviklet seg hevdes det. At det nå leveres en uendelig mye bedre produksjon gjør selvsagt ikke lytteopplevelsen mindre. Shokran er først og fremst seg selv, men blir til tider nevnt i samme åndedrag som Born Of Isiris , men bare gjort bedre! Også band som Between The Buried And Me og Persefon blir russerne sammenliknet med. 

Lenker:
Facebook
Instagram

Om Ulf Backstrøm (6719 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*