Newsfeed

På skattejakt på ukjente stier!

Nylig slapp det svært spennende franske bandet Monolithe sin skive «Zeta Reticuli» som virkelig fascinerte meg selv om sjangeren de representerer er temmelig langt fra mine vanlige musikalske jaktmarker. Funeral doom metal har aldri vært min greie for å si det rett ut! Likevel så er det noen ganger både viktig og riktig å gå utenfor komfortsonen om en skal finne spennende musikk. Da kan det faktisk hende at en finner musikk som treffer en midtskips! Det spesielle med min oppdagelse av Monolithe var at det førte meg til labelen Debemur Morti Productions. I stallen til den labelen oppdaget jeg et norsk band som het In The Woods…. Jeg vil derfor anbefale den eventyrlystne musikkelsker å ta noen sjanser og begi seg ut i nytt terreng da vi aldri vet hvilke skatter vi kan gå glipp av om vi ikke er villige til å utforske musikkens forunderlige verden. Skiva til Monolite finnes i sin helhet på Youtube.

In The Woods er et band som har holdt på i årtier, og debuterte i 1995 med skiva «Heart Of Ages» som av mange regnes som en klassiker. For noen få uker siden slapp den norske kvartetten sitt siste opus som er døpt «Pure».  Ei skive hvor bandets spesielle musikalske brygg syder og koker på en potent og tilfredsstillende måte som knapt noen gang før. I bunn er det som alltid doom, og så fylles det på med diverse krydder i form av mørk ambient musikk, prog, avant garde, metall osv. Opprinnelig startet In The Woods…. som  Green Carnation og de var da et dødsmetall band. Når så  hovedkomponist og gitarist Tchort konverterte til Emperor ble det en musikalsk retningsforandring. Spesielt skiva «Omnio» fra 1997 viser et band i utvikling. En utvikling hvor elementer i form av kvinnelig vokal, keyboards, renvokal osv kommer med, og i sum så fører dette til en kompleksitet som kler bandet. To år etter kommer In The Woods sin siste skive før de altså nå på nye dukker opp nå 17 år senere med «Pure». Det er ei skive som er episk, atmosfærisk og progga og med flust av psykedeliske mørke doom riff.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*