Newsfeed

Dhark fra Wien.

Wienbandet Dhark kan svært forenklet sagt sies at spiller en mer doomy versjon av Mastodon. I 2010 startet bandet Prometheus opp, og de nedkom med en EP-er og to hele album, og de ble kjent som et forrykende live band. Av en eller annen ukjent grunn så ønsket østerrikerne å skifte bandnavn og derfor ble Promethus til Dhark, og den trioen er nå ute med debuten som heter «Darmness Amplified». Skiva ble sluppet via lablen Brandson Records, og er ifølge presseskrivet brutalt poetisk musikk dominert av det vokale til de to frontmennene og en kraftfull tromming. Lyrikken til Dhark dveler ved menneskeheten med et tosidig perspektiv i form av å se både innover og utover som er ment å trenge inn til kjernen av problemstillingen og til å stimulere til refleksjoner. 

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6048 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*