Newsfeed

Dønn ekte musikalsk hengivenhet.

Det er den fine labelen Moonjuneog min musikkvenn Leonardo Pavkovic som står bak Stick Men sitt nye album «Prog Noir» som utgis i disse dager. Første gang jeg «snakket» med Pavkovic så snakket han seg varm om norske jazzmusikere, og da i særdeleshet Terje Rypdal og Jan Gabarek. Jeg må vedgå jeg ble litt stolt over å være norsk da, for det var dønn ekte musikalsk hengivenhet fra Pavkovic sin side. Moonjune er for øvrig New York basert og har holdt på i vel 15 år, og gir ut kvalitetsutgivelser på løpende bånd. Navnet Moonjune er nok tatt fra Soft Machine sitt episke 1970 album «The Moon In June». 

Stick Men er en trio som med årets skive har gitt ut fem skiver siden debuten i 2010. Trioen består nå av tre meget, meget kjente musikere og kan trygt benevnes som en powertrio. Markus Reuter, Pat Mastelotto og Tony Levin er alle veteraner innen musikklivet, og alle regnes som musikalske mestre. Levin og Mastelotto har begge spilt og vært viktige bidragsytere i ikke helt ukjente King Crimson. «Prog Noir» byr på en til de grader ikke kommersiell musikk som er kompromissløs, utradisjonell, eksperimentell og tidvis……sprø.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*