Newsfeed

 Kronglete vei.

Zee Baig startet for snart ti år siden opp bandet Fire Garden i Chicago, og det skulle gå syv år før debut CD-en «Sound Of Majestic Colors» kom. Det viser hvor lang og kanskje kronglete vei det er for enkelte band å platedebutere. For det er definitivt ikke de musikalske evnen det skortet på hos amerikanerne. Det går nok mer på at det med tiden er blitt alt for mange som kjemper for å komme i gang med en anstendig karriere. Det er så absolutt noen anstendige band som Fire Garden er inspirert av, Dream Theater, Porcupine Tree, Opeth og Pink Floyd. Chicagobandet klarer likevel å lage sin egen musikk uten å rått kopiere sine forbilder, og med nok særpreg og identitet.  Akkurat nå er Fire Garden ute med skive nummer to «Far And Near». Den skiva er mikset av mangeårig Porcupine Tree medlem Bruce Soord, og han er til de grader ettertraktet til den jobben. Coverkunsten er også satt bort til en mester i faget, Travis Smith. Som gjestemusikere dukker Dream Theater sin keyboardsvirtuos opp, mens Jimmy Keegan fra Spock`s Beard spiller trommer på enkelte låter. Zee Baig og co. har så langt ikke klart å trylle frem en video fra den nye skiva, så den medfølgende er ikke akkurat helt ny.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6850 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*