Newsfeed

Fra Hong Kong!

Providence er hovedstaden i den amerikanske delstaten Rhode Island. Og byen markedsfører seg som «den kreative hovedstaden». Da er det jo rett og rimelig at musikken som kommer herfra er kreativ? Bandet Queen Elephantine oppfyller dette, og har en svært varierende innfallsvinkel til det å snekre sammen gode og spennende låter. Besetningen i band er i konstant bevegelse og varierer, og det i seg selv muliggjør en svært variert musikk. En musikk hvor alle påvirkningskildene begynner på s! Sun, Satan, Sleep, Six Organs Of Admittance, Sonic Youth, Sons Of Otis, Soundgarden, Sun Ra, Sunn, Swans, Shakti, Sgt. Sunshine, Sunburned Hand Of The Man, Syd Barrett, Shellac, M. Shivputra. Det er jo rimelig å anta at det er minst et snev av humor med i bildet her?! Humor og vilje til å tenke ut av boksen vil aldri være feil i en kreativ prosess, og amerikanerne er noe for seg selv. Så langt har Queen Elephantine sluppet fire skiver, og den femte «Kala» kommer snart. Kort fortalt så, «continue they to dwell on «Kala» far outside of genre confines and on a plane of their own making in psychedelic ritual, drone, doom, jazz»

Queen Elephantine ble til i 2006 og av alle mulig plasser så i Hong Kong, før de flyttet til New York og så til Providence. Det skjer alltid noe med dette bandet, og det er organisk så det holder, og det er bare å forventete det uforventede, og slikt trigger meg. Det er bandmedlemmet Indrayudh Shome som har produsert «Kala» mens velkjente og dyktige Billy Anderson har stått for mastringen. Coverkunsten er det Adrian Dexter som har besørget, og han har i sannhet gjort en utmerket jobb. Ifølge presseskrivet så skal de som liker band som Swans, Om og Eearth også kunne bli fascinert av Queen Elephantine.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*