Newsfeed

MAD!

Pisa er vel mest kjent for det skjeve tårn i Pisa, men det kommer også musikk fra byen i form av bandet Mindahead. Den musikken de spiller er verken skjev eller vindskjev, men progressiv dødsmetall som er såkalt «female fronted». Italienerne er en sekstett og slipper 18 november sin debutskive «Reflection» via labelen Revalve Records. Det er en label som så vidt jeg kan skjønne har mange artister som holder høy kvalitet som de legger forholdene til rette for på en utmerket måte.

Mindahead startet opp i 2010 på initiativ av gitaristen Nicola D`Alession kjent fra band som Athena og Hellrage. Deretter kom det på plass den ene etter den andre av musikerne, og i 2013 var besetningen fulltallig. Derved kunne sekstetten for alvor sondere hva slags musikk de ville nedkomme med, og det ble en heftig konsertvirksomhet. Responsen fra konsertpublikum var meget bra, og veien mot å få ut debutskiva begynte. Ei skive hvor det er fokus på ulike aspekter ved det menneskelige følelsesliv. Den musikalske innflytelsen er fra 70 tallets prog til moderne dødsmetall. Selve bandnavnet er et ordspill mellom tanke (mind) og det anatomiske i form av hode (head). Med en A i mellom disse så dukker plutselig MAD opp i logoen, og det gir grobunn for ytterlige refleksjoner.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7073 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*