Newsfeed

Stjerneeksempel!

Tartu er den nest største byen i Estland og blir ofte betraktet som Estlands intellektuelle og kulturelle sentrum. Slikt må nesten garantert skape musikk av høy kvalitet, og bandet X-Panda er stjerneeksempel på det. Det estlandske kvintetten leverer en meget sofistikert, melodiøs, tilgjengelig og lekker progmetall/fusion musikk. En musikk som har klare teatralske elementer i likhet med tidlig Genesis stil, men som også er svært energisk til tider. I musikken til X-panda forefinnes også elementer av filmmusikk og industrial, og kvintetten har et forrykende sceneshow. Et show som fyres opp av levende grafikk og hvor musikk og det visuelle i symbiose klarer å få frem et bredt spekter av følelser og dynamikk.

Akkurat nå i disse dager er X- Panda aktuelle med sin nye skive «Reflections». De viktigste inspirasjonskildene til det estiske bandet er blant annet Dream Theater, Planet X, Virgil Donati, Simon Phillips, Joe Satriani, Porcupine Tree og Nightwish. Kvintetten ble til i 2009, og allerede to år senere kom deres debutskive «Flight Of Fancy». Den skiva fikk kritikerne til nærmest å gå fra konseptene i pur henrykkelse. X-Panda er et band som er glad i å turnere, og de har da også vært rundt på diverse scener og festivaler i store deler av Europa.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside
Twitter

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. «A killer package»?! | Permafrost.today

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*