Newsfeed

«Herjet» på Billboard listene!

Peter, Paul And Mary er ikke et ensemble jeg har noe stort forhold til, men de har faktisk rimelig stor musikkhistorisk relevans. 9 desember slipper de DVD skiva «50 Years With Peter, Paul And Mary». Trioen var store på 60 tallet, og kom fra Greenwich Village, og var aktive for å understøtte borgerrettighetene og de var anti krig, og da i særdeleshet den i Vietnam. De har alltid vært en meget viktig inspirasjonskilde for andre artister og flere generasjoner musikere. Musikken er ganske soft og folkpreget, men lyrikken er det brodd i. DVD-en er en 78 minutter lang dokumentar av fire ganger Emmy Award-vinnende produsent/regissør Jim Brown som fokuserer på deler av trioens karriere som er mindre kjent. Det finnes faktisk sjeldne opptak og opptak som ikke tidligere er vist noen plass. Viktigst er det at DVD-en viser at band på høyden av sin karriere, og altså hvilken innflytelse trioen har hatt på egen og kommende generasjoner. Peter, Paul And Mary regelrett «herjet» på Billboard listene i sin tid. Beydelig mindre seriøst så må det jo sies at Mary var ei virkelig pen jente da!

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*