Newsfeed

Skjærsild, himmel og helvete!

Når vi tenker musikk og Japan så vil kanskje mange se for seg tenårige jenter som skriker seg hese på stadionrockband fra vestlige land som finner det betimelig å ville besøke landet? Den slags musikkvinkling finnes det nok mye av, men det er heldigvis også et relativt stort musikkmiljø av seriøse og dyktige musikkaktører i japan. Et for meg nytt bekjentskap er kvartetten Kadath. Bandet slapp nettopp sin andre skive «Rengoku GakudanThe Band Of Purgatorium». Det skal vel ikke mye fantasi til for å skjønne at lyrikken kretser om tematikken fra Dante Alighieri og hans bok «The Divine Comedy»? Skjærsild, himmel og helvete og slikt lystig stoff altså!

Hiromi Sugawara er hjernen bak Kadath, og han startet det hele opp i 2009. Inspirasjonen til navnet Kadath fikk Sugawara fra sin favorittforfatter H.P. Lovecraft som skriver om fantasilandet Kadath. Musikken til japanerne er ofte rimelig hard, og med saksofon spilt av Koji Ishii så får den soniske paletten en viktig utvidelse.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*