Newsfeed

Melodic and warm, but heavy!

Den kjente vokalisten og låtskriveren Anneke Van Giersbergen har annonsert at hun nå har stablet på beina et helt nytt band ved navn Vuur. Et band som er ment å skulle spille rimelig røff progmetall, og således speile Van Giersbergen sine mer hardere sider innen musikklivet. Vuur oversatt fra nederlandsk betyr ild, og det referer til lidenskap og dedikasjon til musikk. Anneke Van Giersbergen har i år valgt som soloartist å bevege seg inn i folk akustiske landskap, mens valget i et bandkonsept altså er inn i progmetallens forunderlige verden. Musikerne som er valgt til Vuur er på ingen måter en sammenrasket gjeng fra nærmeste pub!

Anneke Van Giersbergen (ex-The Gathering) – vokal, Ed Warby (Hail of Bullets, Ayreon, ex-Gorefest) – trommer, Jord Otto – gitarer (My Propane, ex-ReVamp), Ferry Duijsens – gitarer, Johan van Stratum – bass, Marcela Bovio (Stream of Passion) – vokal. Kvalitet i alle ledd er ingen overdrivelse å si. Flere av musikerne er da også med i The Gentle Storm live band som er et samarbeide mellom Van Giersbergen og Arjen Anthony Lucassen. For å fremme Vuur så har Anneke Van Giersbergen valgte å ta en pause fra sine øvrige musikalske prosjekter i første halvdel av 2017.

«It’s like I’m searching for contradictions», Anneke says of splitting her focus in two. «I want the heavy to be really heavy, and the soft acoustic stuff that I can do can be almost silent and inward. I’m trying to find those outer limits. I’m still writing and collaborating with different people, so Vuur’s style is still kind of different from The Gathering and The Gentle Storm. You could say VUUR’s music has the melancholy of The Gathering and lots of elements from The Gentle Storm, but it’s a bit darker with fewer folk elements. It’s still melodic and warm, but heavy».

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*