Newsfeed

Tidenes første thrash metal låt?

«The Grinding Wheel» er tittel på den nye skiva til Overkill, og skiva har nå slippdato 10 februar. Labelen bak verket er velkjente Nuclear Blast, og cover kunsten er ved Travis Smith som er en av mine favorittkunstnere. Smith har for øvrig laget cover til band som Opeth, Katatonia, Death osv. Produksjonen har Overkill selv stått for, mens dyktige Andy Sneap har stått for miksinga. Sneap er kjent for å ha spilt i thrash metal bandet Sabbat, og har også mottatt diverse prestisjetunge priser for sin jobb som lydtekniker og lydprodusent.

Overkill er etter enkeltes mening et av de mest undervurderte thrash metal bandene i historien. Den nye skiva er deres 18 studioalbum. New Jersey bandet er også et av de aller eldste thash metal bandene, og startet opp i 1980. Overkill oppstod på restene av bandet The Lubricunts som var bandet til Carlos «D.D» Verni og Rat Skates. Straks etterpå så ble også Bobby Ellsworth med, og Overkill var et faktum. Verni og Ellsworth er faktisk medlemmer av Overkill fortsatt, og nå har de holdt på i 37 år. Navnet Overkill er inspirert av et Motörhead album. Helt i begynnelsen så spilte Overkill coverlåter fra punk, deretter fra heavy metal. I 1981 begynte de å skrive egne låter, og herunder «Unleash The Beast Within». Den låten regnes av mange som tidenes første thrash metal låt, men det er det åpenbart uenighet om.

Ifølge Permafrost sin ekspert på metal, Erik Helgesen, kommer dette an på hva man definerer som thrash metal. Metal Church gav ut demoen «Red Skies» i 1981 som også kan sees på som den første thrashutgivelsen. Det blir vanskelig å snakke om hva som er først siden det avhenger av selve definisjon, så man kan like godt si at «Stone Cold Crazy» av Queen fra 1974 er den første thrashlåta (seriøst, hør på den og sammenlign den med annen tidlig thrash fra starten av 80-tallet).

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6850 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

5 Kommentar på Tidenes første thrash metal låt?

  1. Det kommer an på hva man definerer som thrash. Metal Church gav ut demoen Red skies i 1981 som også kan sees på som den første thrashutgivelsen. Det blir vanskelig å snakke om hva som er først siden det kommer ned til definisjon, så man kan like godt si at Stone Cold Crazy av Queen fra 1974 er den første thrashlåta (seriøst, hør på den og sammenlign den med annen tidlig thrash fra starten av 80-tallet).

  2. jeg må kommentere på denne litt…

  3. jeg må kommentere på denne litt…igjen

  4. jeg må kommentere på denne litt…og igjen

  5. jeg må kommentere på denne litt… og enda litt til

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*