Newsfeed

Raincouver.

Vancouver er en by ved Stillehavskysten i provinsen Britisk Columbia i det sørvestlige Canada. Derfra kommer trioen Riftwalker som spiller teknisk progressiv dødsmetall, og det har de holdt på med siden 2009. For noen uker siden slapp de sin første CD «Green And Black». Skiva er understøttet av den supre labelen Rain City Recorders, og følgelig er produksjonen topp.

Rain City Records er fra Columbia, og navnet er ikke tilfeldig valgt. Det regne mye i Vancouver, og spøkefullt så kalles byen Raincouver. Coverkunsten er herlig og ved tegneserielegenden Arthur Suydam «The Zombie King». Riftwalker er enda at band som liker å holde konserter og de har da også delt scene med band som Abiotic, Archspire, Benighted og Fallujah. Planene for neste år er en heftig turnevirksomhet, og så smått begynne å skrive ny musikk og å ytterlige utvikle seg.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (5513 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*