Newsfeed

Svett i maskene?

Siste skive fra Slipknot var «5: The Gray Chapter» som kom for to år siden. Tidlig i februar er perkusjonisten Shawn «Clown» Crahan og gitarist Jim Root klar til å begynne å skrive ny musikk sammen igjen, og få nok materiale til ei ny Slipknot skive. Crahan har nettopp lagd den anerkjente filmen «Officer Downe» og dette ga mersmak og ny film er på beddingen! Corey Taylor som også er med i Slipknot har nettopp fullført boka om sitt andre band Stone Sour og det bandet skal ut med ny skive til neste år. Vi kan vel fastslå at Slipknot medlemmene ikke blir arbeidsledige i år. Derfor er det høyst sannsynlig at Slipknot sin neste skive ikke kommer før sommeren 2018. Det er lenge å vente, men i mellomtiden kan fansen hygge seg med 5: The Gray Chapter» i sin helhet.

Slipknot ble stiftet i 1995 av den avdøde bassisten Paul Gray, Shawn Crahan og Anders Colsefini i Des Moines i Iowa. Et av bandets sine varemerker er deres bruk av masker på offentlig bilder, filmklipp og konserter. Som den pragmatiker jeg er så tenker jeg på hvor utrolig varmt og ubehagelig det må være inne i disse maskene! Jeg blir svett bare ved tanken, og funderer selvsagt på om de har noen form for avkjøling?  Det var en digresjon, men er en litt artig en synes nå jeg da? Slipknot musikerne har dog vist seg uten masker, og Corey Taylor og Jim Root har i sin tid i bandet Stone Sour vist seg uten masker. Også trommeslager Joey Jordison som nå er med i glam metall bandet Muderdolls har vist seg uten maske. Den eneste som ikke har vist seg uten maske er pianisten og sampleren Craig Jones. Bandets medlemmer kalles ofte med nummer istedenfor med deres egentlige navn. Musikken til Slipknot katalogiseres av mange som heavy metal.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6703 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

1 Kommentar på Svett i maskene?

  1. De er det som kalles nu-metal, det er null likheter med deres musikk og heavy metal. Alternativ metal er et meningsløst utrykk oppdiktet av musikkjournalister for å beskrive rockeband som spiller hard musikk, men som ikke passer under tradisjonell hard rock.

    Nu-metal er ikke en undersjanger av metal, men et fellesbegrep (igjen oppfunnet av musikkjournalister) for en rekke band som oppsto på 90-tallet som spilte en mer aggressiv form for post-grunge med inspirasjoner fra rap og industrial rock. Det er selvsagt noen inspirasjoner fra metal, men å kalle nu-metalband som Slipknot for metal blir litt på samme nivå som å kalle Deep Purple for klassisk musikk fordi Richie Blackmore dro inspirasjoner fra klassisk musikk.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*