Newsfeed

Trakerne!

Ka Gaia An er fra Bucuresti og spiller en blanding av folk metal og pagan metal, og består av syv musikere. Bandet er nå aktuelle med deres debutskive «Neamul Dacilor», som lyrisk sett handler om folkegrupperingen trakerne så vidt jeg kan skjønne. Et folk som tydeligvis var bemerkelsesverdig og som bosatte seg på den østre delen av Balkan og tilstøtende områder. Trakerne er en del av Romania sin fortid, og det er jo en naturlig å omtale for et band som blander rumensk folkemusikk med rock og metall.

Ka Gaia An er tuftet på dynamikken mellom kvinnevokal og mannlig vokalist. Ariadna Chitu har en bemerkelsesverdig stemme og understøttes av dyktige Florin Contache. Rumenerne har holdt på siden 2008, men det er altså først nå bandet CD debuterer. I 2012 fikk de uten sin første EP «Joaca Dacii», så det er rimelig å anta at de er storfornøyd med å omsider ha fått ut en fullengder.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*