Newsfeed

«From Vihtijärvi With Love»!

Det finske bandet Vinum Sabbatum står for hva de selv definerer som protodoom/heavy rock. Bandet er fra Vihtijärvi som er en liten og idyllisk by like i nærheten av hovedstaden Helsinki. Det finske bandet er en kvintett og Tomi Korpela spiller orgel og keyboards med de muligheter det gir til lydbildet. Vinum Sabbatum slapp for kort tiden siden skiva «Apprehensions» via den tyske labelen Eyes Like Snow. En label som har spesialisert seg på doom som de selv definerer til å være av høykvalitet.

Det nye verket er mer progga enn den musikken Vinum Sabbatum spilte tidligere, og det er en musikk som har virkelig bra vokal og hvor orgelet er sentralt. Tenk Black Sabbath møter Petagram som møter tidlige Deep Purple og så en dose psykedelisk krydder som tilsettes. At Vinum Sabbatum brenner for musikken sin er åpenbart, og frasen «From Vihtijärvi With Love» er rimelig passende!

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7230 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*