Newsfeed

Robotisering!

Den mer enn rimelig store labelen Nuclear Blast Records fra Tyskland server det Brasilianske bandet Sepultura. Den brasilianske kvartetten startet opp i 1984 som et dødsmetall band. Av den opprinnelige besetningen er det kun Paulo Xisto Pinto Jr. som fortsatt er med. Max Cavalera og Igor Cavalera spiller i dag i thrash metal bandet Cavalera Conspiracy, mens tredjemann Jairo Guedz spiller i The Southern Blacklist. Uansett så slipper Sepultura i dag sin nye skive «Machine Messiah»! Ei skive som er inspirerte av et så viktig tema som robotisering av vårt samfunn, og som stilistisk regnes som groove thrash metal ifølge en pålitelig kilde som Metal Storm.

Den nye skiva er produsert av bandet i nært samarbeid med Jens Bogren og hans Fascination Street Studios i Örebro. Bogren er kjent fra sitt vellykkede samarbeide med band som Soilwork, Opeth, Katatonia og Amon Amarth. Coverkunsten på skiva er av den ytterst kompetente Camille Dela Rosa fra Filipinene. Kunsten står fjellstøtt, og er ypperlig tilpasset den nye skiva sin tematikk. Et siste fakta fra Sepultura sitt univers er at i 2011 kom trommeslageren Eloy Casagrande med i bandet kun 20 år gammel. Han regnes i dag som en av verdens absolutt mest talentfulle trommeslagere!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*