Newsfeed

Fruktbart samarbeid?

Innen mange lagidretter er det gjerne slik at de som er supportere er svært opptatt av hvilke spillere klubbene signerer. En analogi innen musikken må jo være å informere om hvilke band som blir signert av plateselskap? Sliptrick Records har signert et rimelig ferskt band og et som har vært med noen år, men det er utvilsomt talentfulle band det er snakk om. Så gjenstår det å se om dette samarbeidet er fruktbart? Fra Vicenza i Italia kommer kvartetten Fate Unburied som spiller en dødsmetall som er progressiv, melodisk, riffdrenert og med et komplekst sound. I løpet av året så slipper italienerne sin debutskive «Logos». Lyrisk sett kretser verket om naturlovene som styrer universet og så knyttes dette opp mot mennesklig atferd og følelser. Kvartetten er inspirert av band som Cynic, Atheist, Carcass, Obscura, Gorguts, Mastodon, Animals As Leaders, Gojira, Meshuggah, Tesseract og Pantera.

Lenke:
Facebook

Mexican Chili Funeral Party er også fra Italia, men fra storbyen Milano og er en kvintett. Milanobandet har med en keyboardspiller i form av mannen med det stilige navnet Mr. Diniz. Mexican Chili Funeral Party har syslet med sin hardrock/stonerrock siden 2009. For tre år siden slapp bandet sin selvtitulerte debutskive, og i løpet av dette året komme skiva «Mexican Warriors` Revenge». Band som Kyuss, Brant Bjork, Queens Of The Stone Age, Led Zeppelin og Black Sabbath er inspirasjonskilder for Mexican Chili Funeral Party. Bandet har turnert mye og vært oppvarmere for blant annet  Fu Manchu, The Shrine, Unida, Zu, Spirit Caravan, Nick Oliveri og God Is An Astronaut.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*