Newsfeed

John Wetton er død.

John Wetton døde i dag 67 år gammel under en åpen hjerteoperasjon som måtte til p.g.a. kreft og alkoholisme. Wetton var en britisk låtskriver, sanger, bassist og gitarist, og startet karrieren sin på slutten av 60 tallet. Jeg kan trygt fastslå at Wetton var en musiker som de fleste innen rytmisk musikk kjente til. Han har derimot til min store forbauselse vært medlem av enormt mange kjente og noen ukjente band. Jeg nevner i fleng, Moguls Thrash, Family, Roxy Music, Uriah Heep, UK, Wishbone Ash, Asia og King Crimson. I King Crimson spilte han sammen med barndomsvennen Robert Fripp.

Wetton er mest kjent for sitt kraftfulle basspill og improvisasjons teknikker, men hans utgivelser etter hvert har vært mer kommersielt orientert. I nyere tid har han fokusert mer på vokalutøvelse og låtskriving, hvor han favoriserer akustisk gitar og piano. Hans høydepunkter blant utgivelsene han har deltatt på er King Crimsons «Lark`s Tongues In Aspic» fra 1972, og Asia sitt selvtitulerte album som er det albumet han har medvirket på som har solgt mest.

https://www.youtube.com/watch?v=OlcgIle1DiI

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*