Newsfeed

Vindskeiv musikk fra Mexico.

Det mexicanske bandet Eco In The Light har eksistert siden 2009, og ble den gang etablert fordi kvintetten trivdes sammen og hadde stor glede av å musisere i plenum. Rimelig kjapt fant de ut at de ikke ville være bundet til noe spesifikk sjanger da de synes det ga og gir kunstneriske begrensninger. I tillegg så lot og lar de seg påvirke av svært varierte kilder, og det i seg selv åpner opp for muligheten til spennende musikk. Musikerne har nærmest ekstremt varierte influenser som trip hop, noise rock, ambient musikk, shoegaze, britpop, indie rock, postpunk, alternativ rock, postrock osv. Dette fører til at musikken til Echo In The Light har særpreg og egenart og i disse dager slipper bandet sin debut «Disonante». Lyrisk sett er det ikke noe konsept, men tekstene dveler ved ensomhet, depresjon og individualitet blant annet.

Det er ei skive med mye synther, energisk rytmikk, diverse lydeffekter og forvrengte gitarer og bass på en bunn av melankoli og variasjon. Produksjonsmessig er det slett ikke perfekt, men det at det perfekte er fraværende kler den vindskeive musikken til Echo In The Light svært godt. Bandnavnet Eco In The Light passer også fordi kvintetten bruker romklang, ekko og forsinkelseseffekter i vokal og instrumentering. In The Light henviser til alle de kildene som bandet er påvirket av.

«På soverommet!»

Talsmannen for gruppen forteller at «Disonante» faktisk ble spilt inn på et vanlig soverom! Det er en skikkelig spennende opplysning i min verden, og viser de vidt forskjellige rammebetingelser som musikere verden over har! Samme talsperson opplyser at Eco In The Light planlegger å slippe ny skive rundt den tiden Sankthans bålene spraker i Norge! I tillegg så skal det holdes konserter i hjemlandet, og i utlandet i hele 2017. Aktivt band altså. Talspersonen forteller også at Mexico som har 24 ganger flere innbyggere enn Norge er preget av et fokus på popmusikk. Dette medfører og forhindrer til dels annen og betydelig mer kunstnerisk fundamentert musikk å etablere seg. Trist med slike begrensninger sier nå jeg.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6718 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*