Newsfeed

Sært og rart.

Den musikken polske Mchy i Porosty spiller er rimelig sær, men det gjør jo at jeg spisser ørene ekstra og blir «gira» på å høre mer. Trangen til sær musikk øker jevnt og trutt hos meg etter som jeg blir eldre. Årsaken er så enkel som at mer av det samme ofte ikke trigger meg nok. Trangen til å høre noe en ikke har hørt før blir derfor påtrengende. Noe sært er som nevnt Mchy i Porosty som er et pseudonym for musikeren Bartosz Zaskórski.

Så mye info om Zaskórski er ikke lett å finne da jeg ikke snakker polsk. Det jeg kan si er at Mchy i Porosty i januar slapp albumet «Hypnagogic Polish Music For Teenage» Mutants. Det er et verk som utforsker Tape-music, drone og eksperimentell musikk. Zaskórski har holdt på med sine lydlandskaper siden 2004, og er følgelig er erfaren musiker.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*