Newsfeed

Avelion

Avelion har inngått en samarbeidsavtale med Revalve Records  og mener selv de kan utvikle seg ytterlige som band gjennom det samarbeidet. Uansett så kommer kvintetten med ny skive 7 april. Selv hevder bandet at de spiller en ny form for musikk ved å blande sjangre! Det stiller jeg med mildt tvilende til, men bandet blander moderne metall med prog influenser og har fokus på melodi.

Kvintetten ble til i 2008, og tre år etter kom «Cold Embrace», som var en EP som fikk fin mottakelse fra kritikere og fans. Dette ga kvintetten inspirasjon og ytterlige pågangsmot, og det ble en intens konsertaktivitet i de påfølgende årene. Bandet fikk blant annet anledning til å være oppvarmere for Seventh Wonder. I 2013 kom EP nummer to, «Liquid Breathing» som viser at bandet har utviklet seg. Musikken er mer personlig, moden og moderne, og progmetall og melodisk metall blandes med djentinfluenser. Det er derfor rimelig å anta at Avelion virkelig ser frem til å få ut sin debut CD.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*