Newsfeed

Art for art`s sake?

Å kalle er band Art har jeg et litt ambivalent forhold til, fordi det virker litt kjedelig men så er det jo også en markør for kunst. Kunst er jo å skape og være positiv kreativ og en viktig del av å sivilisere mennesker og få frem deres refleksjoner, som i sin tur kan føre til en bedre og mer human verden! Nåvel, for tre år siden hadde den virtuose keyboardsspilleren Enrico Lorenzini en visjon om å skape unik musikk. Hørt den før? Han så å si håndplukket fire erfarne og habile musikere, og vips så var bandet Art et faktum. Dermed begynte arbeidet med å skrive låter for det Bolognabaserte bandet. Dette spennende men krevende arbeidet kulminerer nå med skiva «Planet Zero» som ble sluppet i midten av februar. 

I et anfall av dovenskap lar jeg for en gangs skyld presseskrivet få råde med å fortelle hva slags musikk Art spiller. Jeg gjør likevel for orden skyld oppmerksom på at presseskriv ALLTID hyller sine artister uten unntak!

«90`s Whitesnake hard rock can be heard in Denis Borgatti warm vocal harmonies, and some David Paich languid pianos as well, while Enrico Lorenzini cutting lead keyboard shynths recall Claudio Simonetti pristine sounds, and 70s PFM, Deep Purple, and Marillion prog-influenced longer suites. 80ís Billy Idol and Toto pop-rock songwriting is echoed in Roberto Minozzi guitar work, and the thick and effective bass lines brought by Diego Quarantotto add compactness to the sound, perfectly paired by Fabio Tomba extremely precise drumming, reminding Porcaro ís early grooves.

In these nine songs they manage to blend all their inspirations and taste into a perfect summa of all this, creating a passionate, poetic, intimate, tasteful and organic blend which sounds fresh, yet so experienced. Planet Zero is the starting point, at the very end, of an emotional journey, through life, both interior, as intimate as emotions are, and exterior, as the ever returning cycle of life-love-death is, for all mankind ñ thus the name of the album”.

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*