Newsfeed

Autodidakt og dedikert. 

Helt siden han var 10 år gammel har Steven Wilson lagd musikk, enten som soloartist eller i et band og da spesielt innen Porcupine Tree. Han er født 3 november 1967 i Kingston Upon Thames i England, og fikk døpenavnet Steven John Wilson. Han spiller gitar, keyboards samt han er kyndig på mange andre instrumenter, og er også vokalist og låtskriver. Han er også kjent fra band som Bass Communion, No-Man, Blackfield og han har produsert for kjente artister som Fish, norske Anja Garbarek, Anathema og ikke minst Opeth. 

I Opeth konteksten har han i samarbeid med Michael Åkerfeldt raffinerte Opeth sin musikk. Wilson har også lagd oppdaterte og teknisk forbedrede versjoner av mange av de klassiske skivene til Jethro Tull og Gentle Giant. Den såkalte «Steven Wilson Remix». Han er selvlært, autodidakt altså, som lyd tekniker og som produsent, og det samme gjelder for alle instrumentene han spiller. Nylig ble han intervjuet og ga en meget personlig uttalelse om hvorfor han hadde valgt bort det å etablere en egen familie!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*