Newsfeed

Til seters for å gjøre seg fet.

Det er et utall av sjangre innen rytmisk musikk, og det er mye sært og rart og ikke minst populistisk. Til sistnevnte kategori hører etter min mening definitivt den såkalt kawaii metal til. Grunnleggeren av sjangeren regnes for bandet Babymetal ,som ble omtalt på disse sider for vel et år siden. Nå har de hatt en utrolig kommersiell suksess, og da dukker det tradisjonen tro opp flere som vil til seters for å gjøre seg fet! Kawaii oversatt fra japansk betyr for øvrig søt, og sjangeren kalles da også cute metal, kawaiicore og idol metal. 

To av de nye store navnene innen sjangeren er Ladybaby og Dollbox, og navnene sier jo sitt. Lyrikken er også som oftest av det mindre ambisiøse slaget og alt annet enn aggressiv som jo er et kjennetegn for lyrikk fra metallsegmentet. Kawaii lyrikken er ofte om kattunger, sjokolade, moro, uskyldig flørt osv. Mitt tips er at kawaii metal er kommet for å bli, men det betyr ikke nødvendigvis at det er musikk med kvalitet og integritet!

Lenke:
Kawaii metal

Lenke:
Dollbox  

Lenke:
Ladybaby  

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*