Newsfeed

Nytt superband!

Med ujevne mellomrom dukker de opp! Hva snakke jeg om? De såkalte superbandene! Siste tilskudd i så måte er Greyfeather med musikere fra velrennomerte band som Cobweb Strange, Farpoint, Iluvatar, IZZ og Little Atlas. Så supre band og musikk blir det ikke nødvendigvis fordi om kjente musikere slår seg sammen. Det skal mye mer til, og så får tiden vise om Greyfeather sin selvtitulerte debut holder mål. Skiva ble sluppet i slutten av februar og det var på høy tid! Årsaken er at Greyfeather prosjektet ble til allerede i 2005. Så ble det mye frem og tilbake med å finne de rette musikerne, og at musikerne bodde så langt fra hverandre gjorde heller ikke ting lettere. 

Først rundt 2010 ble det noe mer fart i sakene da bassisten Wade Summerlin fra Cobweb Strange «donerte» et par av hans komposisjoner «The Fire» og «Lines Are Drawn» til Greyfeather. I tillegg hadde trommeslager Brian Coralian fra IZZ klar den trommebaserte instrumentallåten «Bloodstripe». Coalian sin tanke var at de øvrige medlemmene av Greyfeather skulle komme med ideer til «Bloodstripe» slik at låten utvikle seg naturlig og som en låt som alle bidro til. Slik tilkom låt etter låt, og de fem musikerne fikk etter utallige år ferdigstilt sin debutskive uten noen gang å ha spilt sammen i samme rom. På tross av dette er «Greyfeather» i høy grad ei skive basert på kollektivt samarbeid og at alle har bidratt.

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*