Newsfeed

Særegent hår og stemme.

Det er noen uker siden Evereal ga ut sin selv titulerte debut, men som anmeldere flest så er det noen skiver som blir liggende og ikke blir skrevet om kjapt nok. Noe av årsaken er at vi dynges ned av musikk, og så overser vi ei skive vi skulle skrevet om. Det er vel egentlig et godt bevis på at vi anmeldere er menneskelig og en sjelden gang kan gjøre feil utrolig nok. Spøk til side, Evreal er en musikkreasjon som gitaristen Stephen Roberts startet opp i 2011. Konseptet til Roberts var å finne musikere som passet til hans fokus på en melodisk symfonisk groovebasert progmetall.

Å finne de rette musikkene tok en viss tid, men omsider fant dagnes besetning sammen, og innspillingen av debutskiva kunne begynne.  Ei skive som kommer via labelen 7hard Records. Evereal har visse likheter med band som Evanescene og Nightwish, men har nok egenart til å stå støtt på egne ben. Vokalisten Stephanie Neufeld med sitt særegne blåskimrete (?) hår har også en særegen og bra stemme som preger musikken til det canadiske bandet.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*