Newsfeed

Snacks for dedikerte fans.

Jeg har aldri fått taket på Pendragon og synes ikke at Pendragon lager spesielt bra musikk, men bevares det er ikke så galt og det går absolutt an å lytte til bandet! Heldigvis for engelskmennene så er det mange andre som virkelig elsker de dypt og inderlig. Pendragon har svært dedikerte fans! Neeoprogbandet sin mest suksessfylte skive kom i 1996 og het «The Masquerade Overture. For å feire skiva sitt 20 års jubileum bega Nick Barret og co. seg til Polen i mai i fjor for å spille inn alle låtene fra nevnte skive. Evenementet foregikk i Wyspianski Theatre i Katowice, og i tillegg så ble det spilt inn en del av fansen sine favorittlåter.

Björn Gooßes – Killustrations har atter en gang besørget den flotte coverkunsten. Konserten er døpt «Masquerade 20» og kommer som DVD og som dobbel CD 7 april. DVD-en inneholder 17 låter og det er intervju med Peter Gee og Jan-Vincent Velazco, fotogalleri og masse annet som seg hør og bør for å få fart på salget. Pendragon ble til i Stroud i Gloucestershire i 1978, og het da Zeuz Pendragon, men det navnet ble raskt droppet til fordel for Pendragon da et så langt bandnavn ikke så bra ut på t-skjorter! Det var gitarist og vokalist Nick Barrett som startet bandet.

Lenke:
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*