Newsfeed

Gripping, cinematic and powerful!

Bak bandnavnet Wayward Bound skjuler det seg en multiinstrumentalist ved navn David Lenaerts. Han byr musikkelskere på en instrumental progressive musikk i krysningspunktet mellom postrock og postmetall. Ghentmusikeren slapp sin andre skive «Human Instrumentality» i går, og han har holdt på med sitt musikkprosjekt Wayward Bound siden 2014. Enkelte beskriver musikken til Ghentbandet som gripping, cinematic and powerful! Selv hevder Lenaerts at den nye skiva tar opp tråden fra debutskiva, og så tilfører enda mer uventede detaljer!

Postrock kombineres med diverse metall sjangere på en rimelig snedig måte og viljen til å eksperimentere å begi seg ut i det ukjente er stor. Inspirasjonen er hentet fra den mørke og psykologiske kultserien Neon Genesis Evangelion. Rent musikalsk er Lenaerts inspirert av mange postrock og shoegazing aktører, men det er også rikelig med influenser fra tradisjonell metall (NWOBHM og sortmetall) og metallisk postrock med DIY estetikk

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*