Newsfeed

Sylferskt musikkprosjekt.

Frank Riegler er musikeren bak en manns prosjekt Nemus. Det er et sylferskt band som ble til 1 januar i år. En «syl» er forøvrig en helt fersk rekrutt, en som står aller lengst nede på hakkeordenen. Nå er det vel tvilsomt om Riegler blir «hakket» på av øvrige musikere, da musikere stort sett ikke blander seg bort i hverandre sin musikk innen ikke kommersiell musikk. Nemus spiller en ambient post sortmetall med mange melodiske rolige partier som kontrasteres av eruptive utbrudd og en stemme med stor innlevelse. I februar slapp Nemus skiva «Wald – Mensch», og lyrisk sett handler det om å forklare fusjonen mellom mennesker og naturen.

Nemus er inspirert av artister som Der Weg Einer Freiheit, Alcest, Agalloch, Lantlos og Mgla og kommer fra byen Bamberg. Bamberg er en by på Unesco sin liste over kulturarv, og er kjent for sin tradisjon og øl produksjon. Hvorvidt konsum av byens øl hører med til Riegler sin aktiviteter vites ikke, men det jeg vet er at Riegler er en rimelig ung musiker. Riegler bekrefter forresten at han liker Bamberg sitt øl, og også at han drikker en del av det!

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6731 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Nemus: Into the depth of the lake - Permafrost.today

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*