Newsfeed

Yin og yang produksjon!

Sendelica gjør det dobbelt så bra som de fleste andre band. Ikke nødvendigvis i kvalitet, men i form av en dobbel CD som kommer 15 april. «Herlighet» er døpt «Lilacs Out Of The Deadlands», og kommer via labelen med hippienavn, Sunhair Music. Sunhair labelen er fra Tyskland og har spesialisert seg på psykedelisk musikk, og den sjangeren har jo klare linker til hippietiden. Den nye skiva har en såkalt yin og yang type produksjon!

Den rolig yin skiva har med gjestemusikere som Cheryl Beer med vokal og perkusjon, Kate Riaz på cello, Jack Jackson på perkusjon og Roger Moran  på keyboards. Den mer heftige yang siden har med gjester som Jim Licka på mellotron og Richard Armstrong Seland på theremin og keyboards. Sendelica er fra den 4000 innbygger store walisiske byen Cardigan og bandet har holdt på siden 2005.

Årets skive er nummer ti i kronologien, og følgelig er kvintetten et svært produktivt band. Selv hevder de å sneie innom både psykedelisk musikk, stoner, space rock, ambient, dub, dark folk og eksperimentell musikk. Viktigst er det at waiserne har et egenartet sound og rikelig særpreg og identitet slik at skiller seg ut fra mange andre band.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*