Newsfeed

Når bare metall duger!!!

Dark Phantom fra Kirkuk i Irak startet opp som band i 2008 og begynte å øve. På tross av de åpenbare farene dette medførte i et land som Iran, så var kjærligheten til metall musikk større enn frykten for represalier fra myndighetenes side. Døden i forskjellige voldelige varianter var den naturlig konsekvens av å bli pågrepet i å spille metall i et Al Qaida kontrollert område. Dette var en uholdbar situasjon. Som en avledningsmanøver begynte Dark Phantom tilsynelatende å spille «ufarlige» coverlåter. I virkeligheten så fyrte bandet på alle sylindre, og komponerte metall låter og utviklet seg som musikere.  Musikerne hadde virkelig tro på at musikk deres i seg selv var et ekte utrykk for håp, lengsler etter et fritt, verdi og trygt liv.

Etter en utrolig mengde viderverdigheter og motgang klarte Irakerne 8 mai i fjor å omsider å få ut sin første skive, «Nation Of Dogs». Det var ei skive som finansielt og moralsk var understøttet av venner og andre sympatisører i Europa og USA. Noe støtte kom også fra eget land, men derfra kom det mest beskyldninger om satanisme. Beskyldninger om å bringe en satan kultur til Irak, noe som overhodet ikke var tilfelle.  Det bare understreket mange av landsmennenes totale mangel på forståelse for hva Dark Phantom i virkeligheten holder på med!

Virkeligheten er at lyrikken i all hovedsak handler om politiets krig mot egne innbyggere og religiøs korrupsjon. Det er en forholdsvis liten scene med metall musikere i Irak, men de støtter hverandre etter beste evne. Planene vider for Dark Phantom er et nytt album. Drømmen er at den skiva skal være spilt inn i profesjonelt studio, og også å kunne spille konserter for å presentere bandet. Et band som til de grader har en lyrikk de brenner for og som virkelig har et viktig budskap.

Talsmannen for bandet Murad Jaymz er en reflektert person! Han sier blant annet at metall musikk er en viktig ingrediens for å lindre den smerten og avmakten han føler overfor situasjonen i hjemlandet. Ved å skrive om trakassering, krig, brutalitet og det øvrige av grove overgrep som nok er svært vanskelig for oss fra vesten å sette oss inn i, får han en kanal hvor han kan få utløp for de følelsene han har. Følelser som knapt pop, jazz eller annen musikk kunne ha fanget opp. For å uttrykke seg på en riktig måte så duger bare en sjanger. Metall!!!!

Av artister som kvintetten liker og som har inspirert dem så nevner de Metallica, Sodom, Death, Megadeth , Iron Maiden, Motörhead, Kreator, Slayer, Testament, Exodus, Destruction, Havok, Death Angel, og Sepultura.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

1 Kommentar på Når bare metall duger!!!

  1. OndskapensHersker // 28. mars 2017 ved 19:54 // Svar

    Jævlig rått.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*