Newsfeed

Jordskjelv og hellig frelser

San Salvador er hovedstad i El Salvador, og San Salvador betyr oversatt fra spansk hellig frelser. Byen ligger ved foten av en vulkan med samme navn, og ble nesten ødelagt av jordskjelv i 1854, og senest i 2001 var det et kraftig jordskjelv. Bandet Soma kommer fra San Salvador og spiller en alternativ prog uten at de nødvendigvis skaper jordskjelv med musikken sin eller blir sett på som hellige frelsere. Sine dedikerte fans har kvintetten, og de har er rimelig hardt gitarorientert sound. Et sound som også innehar noe keyboards, og elementer fra post grønsj og post punk og post new wave.

Debutskiva til Soma het «Coalesce». Oppfølgerskiva kom nylig og het «Since Being Apart», og viser et band som har modnet siden de etablerte seg i 2010. Den gang var det trommeslageren Cesco De Sola og gitaristen Eduardo Aguilar som sjøsatte Soma skuta. Ei skute med et mannskap som ikke er fulltidmusikere og hvor alle har sivile jobber, og er familiefedre. Av inspirasjonkilder og påvirkninger nevnes band som The Cure, Led Zeppelin, Beatles, Smashing Pumpkins,  Pink Floyd, Radiohead, Nirvana, Alice In Chains,Tool, The Smiths, Deftones, Foo Fighters, Bad Religion, The Jesus And Mary Chain

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*