Newsfeed

Andalusisk heavy metal

I morgen så slipper det spanske veteranbandet Medina Azahara sin nye skive, og den har fått det svært enkle navnet «16», og er en samleskive. Kvintetten har holdt på helt siden 1979, og ble til i kraft av en felles fascinasjon for band som Deep Purple, Pink Floyd og Uriah Heep. Gradvis utviklet de sitt eget sound med sitt egenartede krydder i form av andalusisk folklore og flamenco. Selv om skiva heter 16 så er den nummer 19 i kronologien. Stilistisk så havner spanjolene i kategorien heavy metal, men det spesielle er at flamenco og synther tidvis danner en attraktiv symbiose. Medina Azahara er meget kjente i sitt hjemland, mens utenfor Spaina er de ufortjent sørgelig lite kjent. 

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

2 Kommentar på Andalusisk heavy metal

  1. Strengt tatt er dette en samleskive. Deres nye studioalbum heter Paraiso Prohibido og kom ut i fjor. De spiller pr dags dato heavy metal. Men et bra band er det og de er store i Spania… og ukjente alle andre steder.

    Bra at dere gir dem omtale !! Og dere er et meget bra nettsted !! Fortsett denne meget gode jobben !!

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*