Newsfeed

Lengselsfulle toner.

Everywhere at the End of Time – Stage 2 er oppfølgeren til fjorårets førstedel av engelske Leyland James Kirby, eller The Caretaker som han går under på denne skiva. 

Den snart 43-årige Kirby har gitt musikk under mange navn siden han debuterte med skiva Up-Link Data Transmissions i 1996 under aliaset V/Vm. Han ga ut dette albumet på det nystartede plateseskapet V/Vm Test Records, sammen med Andrew MacGregor aka Jansky Noise, som gir ut sjangre som noise, soundscapes, breakcore, collage, med artister som Kid606, som er en gammel favoritt, og Hell Interface, eller Boards of Canada som de er bedre kjent som.

Musikken han selv lager faller inn under turntable og tape music, med ambiente undertoner, og på Everywhere at the… finner du glemte oppstykkede toner fra det europeiske kulturlandskap fra første halvdel av det tjuende århundre, med jazz, folk, den typiske populærmusikken på den tiden. Partier som kan minne om forlengst glemte militærparader, og skiva innehar følelse av lengsel og nostalgi.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*