Newsfeed

En reise til de innerste følelser.

Toby Driver - Madonnawhore

Hovedmann i det amerikanske bandet Kayo Dot kommer med sin tredje soloutgivelse om få dager. Toby Driver går vekk fra det eksperimentelle alt-goth lydbildet til bandet sitt, og leverer en down-tempo melankolsk skive blottet for for de fleste instrumenter, utenom gitaren og stemmen sin over et ambient lydlandskap.

Tross i en nokså grotesk albumtittel, er dette en reise inn i Drivers innerste tanker og følelser, og han makter å framføre dette på en overbevisende måte. Jeg skal vel ikke påstå at det er alt for mye variasjon på skiva, men jeg ser heller ikke nødvendigheten av det her, siden formålet hans er å gå vekk fra den progressive og uforutsigbare låtskrivingen i Kayo Dot, og strippe vekk alt overflødighet i musikken.

Han får noe hjelp fra musikerne i hovedbandet, der Jason Byron bidrar i tekstskrivingen, mens Keith Abrams saktespiller på de partiene på albumet som inneholder trommer. Du finner også to av gitaristene fra Kayo Dot her.

Dette er klart en skive som passer for kveldens skumringstid, og kan beskrives som en nokså slapp lytteropplevelse, selv om følelsene som strømmer ut av låtene tvinger deg til å ta del i de. Er du fan av Kayo Dot, Maudlin of the Well, eller noen av de andre av Drivers prosjekter, er det ikke noen tvil om at også dette albumet bør sjekkes ut.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*