Newsfeed

Band som heter det samme: Anathema

At det finnes mange band der ute som heter nøyaktig det samme kan tyde på dårlig kreativitet, at man ikke sjekker om noen andre heter det samme, eller man bare brenner skikkelig for et bestemt navn og mener at det representerer sounden sin. 

Siden det ikke er lenge til det progressive rockebandet Anathema kommer med den nye skiva si The Optimist, så kan vi så se hvilke andre band som er der ute, hvilken musikkstil de spiller, om de er aktive, antall skiver de har gitt ut, og hvor de kommer fra.

Selve ordet “anathema” ble opprinnelig brukt når man ga offergaver til guddommer, men forandret seg senere til å bety å kaste forbannelser. Eventuelt kan man lese mer i denne norske teksten.

Anathema (UK) – Progressiv rock, alternativ, doom, art.
De startet opp i Liverpool-området i 1990 under navnet Pagan Angel, og ga ut debuten Serenades i 1993. De har til nå gitt ut tolv LP-er og åtte EP-er, kommer med sitt nye album The Optimist i juni.

Anathema (Sverige) – Gotisk rock
Duoen Tobbe Lorentz og Stefhan Celitsa fra Malmø hadde dette bandet en kort periode på 80-tallet, og ga bare ut singlene Crucified/Lights i 1987.

Anathema (UK) – Punk rock
Sekstett fra New Malden nær London som eksisterte mellom 1983 og 1986, som ga ut en demo og et par skiver, og kom med en samleskive i 2011.

Anathema (Singapore) – Dødsmetal, thrash
Dette obskure bandet slapp kun en coverversjon av låta Psychomorphia av det sveitsiske death/thrash metal-bandet Messiah fra skiva deres med samme navn fra 1991, og kalte den Crusadors of Damnation.

Anathema (USA) – Thrash metal
Amerikansk band fra Pensylvania som bare slapp den fire-spors demoen Spirits of Hatred i 1990, og gikk hver sin vei etter dette. De er å finne på samleskiva Sounds of USA Cities #2: Portland Oregon – City of Thorns som kom i 2016 ut på Mystic Records.

Anathema (Italia) – Progressiv metal
Milanesisk band som ble dannet i 1986, og kun ga ut demoen Salem Lunacy i 1989. To av medlemmene, Fabio Troiani og Vittorio Ballerio, var også medlem av prog power bandet Adramelch som var aktive i perioden 1986-1989, og 2003-2015.

Anathema (Finland) – Dødsmetal
Den finske kvartetten ble dannet i 1989 under navnet Funeration, men byttet året etter og ga ut to demoer i 1991. I tillegg har de en samleskive med alle låtene innspilt i denne perioden utgitt i 2015. Bassisten og den ene gitaristen var medlem av death metal bandet Melcorn en periode, mens den andre gitaristen, Tommi Hartikainen, har vært innom gruppa Morning Glory.

Anathema (USA) – Thrash metal
Nok et amerikansk thrash metal band, denne gangen fra Colorado. De ble dannet i 1987, og ga ut to demoer i 1988 og 1990. Noen av medlemmene der hadde fartstid fra metalband som Satan’s Host og Legion of Death.

Anathema (Italia) – Tribal techno
Daniele Cimitan, også kjent som Dani-L, ga ut en tre-spors EP på den italienske houselabelen TKN Production i 1993. Han slapp ett soloalbum under sitt fulle navn iløpet av musikkarrieren sin, en poprock-skive som het A Modo Mio. Men han brukte mange aliaser, forkortninger av navnet, og var med en håndfull grupper, og var veldig aktiv på den elektroniske musikkscenen i Italia gjennom 90-tallet og begynnelsen av 00-tallet.

Anathema (Australia/USA) – Progressiv house
Den australske komponisten Andrew Byrne brukte ordet som alias på den to-spors EP-en My House, utgitt på den engelske houselablen Hellpass Records i 2002. Han gikk fra den elektroniske musikken over til å lage samtidsmusikk, og har siden skrevet eksperimentell kammermusikk for kor, piano, og teater.

Anathema (USA) – Punk, emo, hardcore
Det er veldig lite informasjon å finne om dette bandet, utover at det er en kvintett bestående av Jimmy, Jonathan, Justin, Mike og Ryan. De ga ut sangen Talking to You is Like Picking Flowers with Broken Fingers, som er å finne på samleskiva Flowercore utgitt på den Florida-baserte punklabelen Hot Sauce Records i 1999.

Anathema (Sverige) – Dødsmetal, svart
Stockholmstrio som eksisterte en veldig kort periode en kveld i feburar 1991. De spilte inn de to sangene Twilight Profanity og Beravement of the Celestial på en kassettspiller, og kalte den Repan Tapes II.

Ellers er det nok av andre band som bruker ordet i navnene sine, og jeg bare tar en kjapp oppsumering av de jeg har funnet.

Ana_thema (UK)
Anathema Device (USA)
Anathema Black (USA)
Anathema Sonic Truz (Italia)
Noxious Anathema (USA)
Annathema (Serbia)
Anathemalignent (Finland)
AnathematizeD (Canada)
Anathematize (UK)
Build Down to Anathema (Indonesia)
Illusions of Anathema (USA)

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*